Ondersteuning

Ondersteuning

Tijdens het afgelopen jaar kregen mensen het vaak moeilijk. Het thuiszitten duurde lang en vaak waren er weinig fijne vooruitzichten om ons op te vrolijken. We hadden allemaal onze momenten waarop we er even onderdoor gingen. Ook voor Peter duurden de lockdowns vaak erg lang.

Peter woont alleen in Antwerpen en krijgt vaak familiehulp over de vloer. Deze mensen zag hij regelmatig. De mensen van familiehulp koken voor hem, helpen bij het huishouden en slaan een babbeltje met Peter. Dit is belangrijk voor hem.

Daarnaast is Peter actief op politiek vlak: hij volgt de politiek op de voet en strijdt voor gelijke rechten van mensen met een beperking. Hij is ook actief in verschillende organisaties die werken aan mensenrechten. Gelijke kansen voor iedereen is Peter’s drijfveer. Ook ander politiek nieuws volgt hij op de voet. Hij vind het belangrijk om zijn stem te laten horen en wil graag op zoek gaan naar vast werk.

Toch moest Peter zijn plannen stopzetten door de lockdown. Hij heeft namelijk geen computer en probeert sinds kort zijn eerste GSM uit. Peter gebruikt de post en de vaste telefoon om mensen te bereiken. Maar brieven sturen duurt lang en niet iedereen is steeds bereikbaar via de telefoon.

Daardoor kon Peter zijn plannen nergens kwijt. Deze plannen bleven dan ook een jaar lang opgeborgen liggen. Intussen werd er verder gewerkt in de verschillende organisaties waarvan Peter lid is, maar voornamelijk online. Hij kon dus bijna niet deelnemen.

Peter keek in die periode veel televisie en belde af en toe iemand op, maar hiermee was hij niet tevreden. Corona veranderde veel in zijn leven. Bovendien zag hij op televisie vaak angstaanjagende berichten over besmettingen door corona. Peter dacht vooral veel na tijdens deze periodes, maar kon zijn ideeën moeilijk kwijt.