Diensten Onze Nieuwe Toekomst

Onze Nieuwe Toekomst biedt verschillende diensten aan.
Dit zijn zaken waarvoor je de kernleden en coachen van ONT – al dan niet tegen betaling – kan inschakelen.
Deze diensten bieden we aan op maat
Om de haalbaarheid van jouw vraag in te schatten, bespreken we ze eerst samen op onze kernvergadering.
Deze gaat telkens door op de 3e zaterdag van de maand.
Nieuwsgierig naar welke diensten we allemaal aanbieden? Neem dan hieronder een kijkje!

OPLEIDING TOT ZELFADVOCAAT EN COACH

Onze Nieuwe Toekomst ontwikkelde een toolkit om hiermee aan de slag te gaan. De toolkit bevat een reeks aan toegankelijke technieken die mensen aanzetten tot nadenken en hun uiteindelijk bewegen tot actie. Er is ook een luikje ’theorie’ aan verbonden. Mensen worden niet zomaar sterker: dit is een weg die men aflegt. Het is belangrijk dat mensen inzicht krijgen in dit proces. Zo krijgen de deelnemers het zelfadvocaat en coach zijn uiteindelijk onder de knie.

ERVARINGS DESKUNDIGE

Alle kernleden van Onze Nieuwe Toekomst zijn ervaringsdeskundigen. Zij weten hoe het is om te leven met een verstandelijke beperking. Vanuit deze ervaringen kunnen zij vertellen over hun leven als persoon met een beperking, de ondersteuning die zij wel en niet nodig hebben, …
Onze ervaringsdeskundigen kunnen hun verhaal delen tijdens een voordracht, maar bijvoorbeeld ook in het kader van een onderzoek.

STUDIEDAG

Of het nu gaat over het bemannen van een infostand of over het geven van een presentatie op uw studiedag: we bekijken graag wat mogelijk is!

LID VAN FOCUSGROEPEN

De kernleden van Onze Nieuwe Toekomst kunnen worden ingeschakeld als lid van een focusgroep. Of het nu gaat om een focusgroep over toegankelijke taal, het uitproberen van ondersteunende technologieën, het testen van de toegankelijkheid van een website, … Onze kernleden zullen steeds hun best doen om u of uw organisatie bij te staan.

CO-DOCENT

De kernleden van Onze Nieuwe Toekomst geven geregeld voordrachten. Dit kan gaan over Onze Nieuwe Toekomst zelf, hun ervaringen met ondersteuning of coaching, … Ook staan ze geregeld in voor het opvolgen van opdrachten van studenten aan hogescholen en universiteiten

FOTOGRAAF

Ook een fotograaf hebben we in huis!

TEKSTADVIES

De kernleden van Onze Nieuwe Toekomst hebben reeds jarenlange ervaring als het gaat over toegankelijke taal. Het kan hierbij gaan om flyers, verslagen van vergaderingen, infobrieven, …

CO-ONDERZOEKER

Op verschillende domeinen kunnen onze kernleden worden ingeschakeld als co-onderzoeker. Dit kan gaan van een eenmalige samenwerking tot een intensief onderzoekstraject.

PRAKTIJKTESTEN

Worden mensen met een verstandelijke beperking anders benadert wanneer ze een woning willen huren of gewoonweg op straat wandelen? Onze kernleden zoeken het graag samen met u uit!

GETUIGENISSEN

De kernleden van Onze Nieuwe Toekomst brengen ook getuigenissen. Ze vertellen over hun eigen ervaringen, over wat zij belangrijk vinden in hun leven en welke drempels ze tegen komen.

TOEGANKELIJKE WEBSITES

U wilt ook een website die voor iedereen toegankelijk is? Wij kunnen u helpen!

De kernleden van Onze Nieuwe Toekomst vzw (ONT) – allemaal mensen met een verstandelijke beperking – willen uw website onderwerpen aan een toegankelijkheidsproef.
In België zijn er heel wat mensen met een beperking. Ook zij willen uw website lezen.
Wij gaan na of uw website geschikt is voor een zo breed mogelijk publiek.

YouTube filmpje

Voor het aanvragen van een dienst of bijkomende vragen, kan je hier terecht:

    Opleiding tot zelfadvocaat en coachErvaringsdeskundigeStudiedagLid van focusgroepenCo-docentFotograafTekstadviesCo-onderzoekerPraktijktestenGetuigenissenToegankelijke Websites