EENZAAMHEID

Eenzaamheid

Tijdens de lockdowns van de afgelopen twee jaar moesten we met zijn allen vaak thuisblijven. We konden ons huis niet meer uit door het coronavirus. Er vielen daarom veel activiteiten weg, zoals werk, hobbies, sport, naar de winkel gaan of bezoekjes bij vrienden en familie. Plots zaten we alleen thuis, veel sneller dan verwacht!

Zo was er ook Tim, die alleen woont in zijn appartement. Toen corona kwam, had Tim nog geen computer of smartphone. Dit was te moeilijk voor hem, aangezien hij nooit had geleerd hoe hij die moest gebruiken. Nochtans kon dit tijdens de lockdowns erg goed van pas komen. Tim belde wel graag naar zijn vrienden, maar tijdens de lockdowns kreeg hij minder telefoons thuis. Van andere mensen had hij het nummer niet, zoals van collega’s of mensen uit zijn vrije tijd. Hij kreeg het gevoel dat hij er even alleen voor stond.

Ook na de lockdowns had hij het moeilijk om terug buiten te komen. Terwijl meeste mensen snel terug aan het werk gingen, mocht hij nog niet teruggaan naar het maatwerkbedrijf. Hij wilde wel graag terug werken, want hij houdt van het werk en het sociaal contact. Maar hij werd nog niet terug opgebeld. Hij denkt dat dit door het virus kwam.

Bovendien hadden veel andere mensen tijdens de coronaperiode geleerd om internet te gebruiken. Zo deden de meeste mensen vaak aan videobellen. Maar voor Tim lukte dit niet, want hij had geen internet. Hij wist ook niet hoe hij dit moest installeren. Zo bleef hij ook na de lockdowns nog vaak alleen. Hij wilde wel graag terug bezoekjes inplannen bij vrienden of familie, maar wist niet zo goed hoe.