Het verhaal van Nicki

Ik ben Nicki en ben 32 jaar. Mijn hobby’s zijn zwemmen én paardrijden.

Volgend jaar mag ik misschien zelfs mee doen met de Special Olympics! Een grote uitdaging. Maar van uitdagingen ben ik niet bang. Zo sprong ik een aantal jaren geleden uit een vliegtuig. Zalig was dat!

Mijn droom? Een hulphond!

Ik ben een grote dierenvriend. Ik zou het dus zeer leuk vinden om altijd een hond bij me te hebben. Ook zou die hond me goed kunnen helpen.
Met de mensen van Onze Nieuwe Toekomst dacht ik na over mijn droom en hoe ik die kan waar maken. Dit deden we met de techniek ‘Plan P’.

Mijn droom Een hulphond

Eerst zetten we alles op een rijtje: klik op de balkjes

WIE MOET ER BETROKKEN WORDEN?

We besloten dat het belangrijk is om verschillende mensen mee te nemen in het verhaal. Het is mijn droom, maar ik moet ook rekening houden met andere mensen.
Ik woon in een voorziening, dus het is belangrijk om hierover te praten met de mensen die er werken en wonen. Zijn hulphonden wel toegelaten? En zien de begeleiders het zitten om me te helpen met de verzorging van de hond? De begeleiders zijn ook belangrijk om me te helpen bij het opzoeken van informatie en het leggen van contact met organisaties die hulphonden opleiden.
Mama is ook belangrijk. Zij moet hier achter staan. Tot slot wil ik ook graag contact hebben met iemand die ervaring heeft met hulphonden. Als ik ooit zo’n hond krijg, wil ik goed opgeleid worden.

WAT IS JUIST MIJN VRAAG?

Het woord ‘opleiding’ kwam meerdere keren aan bod. Ik vind het belangrijk om mijn tijd te nemen. Ik wil de hond goed leren kennen. Er moet een klik zijn. Ook wil ik leren hoe ik moet omgaan met een hulphond. Hiervoor zou ik graag een opleiding krijgen, nog voor de hond bij mij is. Zo weet ik heel goed wat ik moet doen.

WAAROM WIL IK DIT ZO GRAAG?

Wanneer ik een hulphond zou hebben, zou ik minder hulp nodig hebben van mijn begeleiders en zelfstandiger zijn.

WAAR WIL IK GEBRUIK MAKEN VAN MIJN HULPHOND?

Als ik iets laat vallen, kan de hond me helpen om het op te rapen. Ook kan ik dan zelf mijn koffer maken als ik in het weekend naar mijn ouders ga. De hond kan me dan helpen om dingen aan te geven die onderaan de kast liggen.

WANNEER WIL IK ZO’N HULPHOND?

Waar ik ook aan denk, is hulp bij het winkelen. Ik ben iedere keer opnieuw jaloers op mensen die iets onderaan uit de winkelrekken kunnen nemen. Zelf kan ik dat niet. Ik geloof dat zo’n hulphond een hele hulp zou zijn.

HOE KAN IK DEZE DROOM WAAR MAKEN?

Ten slotte dachten we samen na over hoe ik mijn droom nu concreet kan waarmaken.

 • Informatie opzoeken over …
  • organisaties die hulphonden opleiden
  • hulphonden
  • opleidingen
  • de kostprijs
  • terugbetaling
 • De voorziening waarin ik woon
  • Gesprek met de directeur
  • Gesprek met begeleiders (verzorging hond en overtuigen)
 • Mama
  • Mama vind dat ik zeer zelfstandig ben en geen hulphond nodig heb à mama overtuigen!

We kwamen dus tot een paar ideeën over hoe ik mijn droom misschien kan waarmaken. Hopelijk kan ik hier verder met mijn begeleiding en mama rond werken. Wie weet heb ik dan binnen een paar jaar eindelijk een hulphond!

We kwamen dus tot een paar ideeën over hoe ik mijn droom misschien kan waarmaken. Hopelijk kan ik hier verder met mijn begeleiding en mama rond werken. Wie weet heb ik dan binnen een paar jaar eindelijk een hulphond!