HET VERHAAL VAN LIES EN TOM

Tom en Lies zijn al veertien jaar een koppel.
De twee leerden elkaar kennen in 2004 in de Kei tijdens een cursus huishouden. Op de laatste avond van de cursus sloeg de vonk over. Tom is dan een week later bij de ouders van Lies langsgegaan en sindsdien zijn ze onafscheidelijk.

Tom en Lies zijn al veertien jaar een koppel

Tom werkt als vrijwilliger in de thuiszorgwinkel. Daar helpt hij bij het onderhoud van het magazijn. Verder werkt hij ook als vrijwilliger in de cafetaria van Clemenspoort. Tom woont zelfstandig op een appartement van een inclusief woonproject. Enkel op maandag en donderdag komt er een ondersteuner langs om eens te babbelen en te helpen met het afval.

Tom werkt als vrijwilliger in de thuiszorgwinkel
werkt hij ook als vrijwilliger in de cafetaria van Clemenspoort

Lies heeft een vast inkomen van haar job in het MIAT, het Museum over Industrie, Arbeid en Textiel. Daar geeft ze demonstraties spinnen en weven voor de bezoekers of helpt ze achter de schermen. In haar vrije tijd borduurt ze graag. Ook Lies woont zelfstandig.

Na mijn opleiding

Daarna (2011-2012) mocht ik gaan werken in een overheidsbedrijf.
Daar moest ik wetteksten vertalen vanuit het Engels. Ook daar waren ze een hele periode positief over mijn werk.
Maar toen ik na de zomer vroeg of ik terug mocht komen, ging dat niet meer. De reden die ze hiervoor gaven, is dat ze telkens met nieuwe vrijwilligers moeten werken.

Eigenlijk zou het koppel liever samenwonen. Dit is helaas wat moeilijk, omdat de tegemoetkoming van Lies dan zou wegvallen. Ook kan Tom dan een deel van zijn werkloosheidsuitkering verliezen, wat het onmogelijk zou maken om samen rond te komen.

inkomen

Ze hebben het er moeilijk mee dat ze niet kunnen samenwonen, maar ondertussen hebben ze zich er al bij neergelegd.

ze willlen samenwonen

Nu zien ze elkaar steeds op woensdagavond en tijdens het weekend. Via het openbaar vervoer kunnen ze elkaar in een halfuurtje bereiken. Vaak overnachten ze dan bij elkaar, ze vinden het leuk om bij elkaar te zijn en samen te leven

het leuk om bij elkaar te zijn en samen te leven