Workshop ONTmoetingsdag

Workshop over relaties

Wat is het verschil tussen liefde en vriendschap? Wie wil je graag als lief? Hoe pak je dat aan? Wat gaat goed en waar kan je nog aan werken? Het zijn vragen waar veel mensen over nadenken. Tijdens de workshop spreken we over relaties en wisselen we ervaringen uit.

Aangrijpend spiegelgesprek over armoedebestrijding

Door Emilie en Lieven De Pril

Wat:
Een middenklasser en iemand met armoede-ervaring spiegelen hun persoonlijke levensverhalen aan elkaar. Via deze methodiek willen Emilie en Lieven de buitenwereld een zicht geven op de obstakels die mensen in armoede elke dag ervaren. De wederzijdse vooroordelen en misverstanden die er leven komen ook aan bod. Ook focussen ze op een aantal uitdagingen.
Breng mensen in armoede samen, beluister hun verhaal, zie hun krachten en talenten en ga ermee aan de slag.
Emilie staat ook stil bij het leven van haar kinderen. Als je kinderen met een beperking hebt, is het leven niet makkelijk, als er ook financiële drempels zijn.
De reacties: confronterend, emotioneel, opent ogen, …

Bio:
Emilie heeft ervaring in de armoede en sociale uitsluiting. Ze is vrijwilliger bij Welzijnsschakels vzw.
Lieven werkt al meer dan 30 jaar in de armoedebestrijding. Eerst als hulpverlener. De laatste 17 jaar als Oost-Vlaams verantwoordelijke voor de Welzijnsschakels (vrijwilligersgroepen die samen werken tegen armoede). Hij is auteur van 2 boeken over armoedebestrijding en werkte mee aan verschillende theatervoorstellingen over het thema.

Dit is een creatieve duo- lezing.

Workshop over armoede
Workshop over coaching en ondersteuning

Ook Cor van Onafhankelijk Leven heeft niet stil gezeten! Hij heeft nagedacht over de manier waarop hij het begrip coaching concreet kan maken. Hij zal jullie bijvoorbeeld kort iets vertellen over de persoonsvolgende financiering.
Daarnaast nodigde hij drie duo’s uit: allemaal mensen die hun ondersteuning op een andere manier hebben vormgegeven. Wij geloven dat coaching en ondersteuning verschillende verschijningsvormen heeft. Daarom trekken we het verhaal in deze workshop volledig open.

• Duo 1: Brent en zijn moeder gingen zelf aan de slag om hun eigen ondersteuning in te vullen.
• Duo 2: LUS vzw komt vertellen hoe je mensen rondom jou kan verzamelen.
• Duo 3: Duo 3 houden we nog even geheim!

Ten slotte laten we deelnemers in deze workshop zelf aan het woord, met de bedoeling om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden.

Toegankelijkheid