Workshop ONTmoetingsdag 2020

De uitleg over de Workshops

Zelfadvocatenbeweging van/voor vrouwen met een beperking – (PERSEPHONE)

 

Bij mensen met een beperking wordt er vaak geen onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen. Toch botsen vrouwen op meer drempels dan mannen. In deze workshop nemen we deze drempels onder de loep. Dit door te vertrekken van jullie en onze ervaringen. We doen dit aan de hand van een ganzenbordspel en een stellingenspel.

PERSEPHONE

Onze Jonge Toekomst – (OJT)

 

Je bent jong en je droomt wat! Maar hoe realiseer je die dromen? De jongeren van OJT nemen je mee in hun ontdekkingstocht, maar willen ook jou aanzetten tot nadenken. Ze willen tonen dat we allemaal mensen zijn met onze eigen dromen en verlangens.

Opleiding tot zelfadvocaat en coach (ONT)

 

Wil je zelf-advocaat worden?
Dan hebben wij enkele tips voor jou. Zelf-advocaat wordt je best ook met een coach. Samen sta je sterker. Daarom hebben we ook voor de coachen iets voorzien.
Zowel met de zelf-advocaat als de coach gaan we in deze workshop aan de slag met methodieken uit onze opleiding.

Logo ONT

‘Samen sterker’ (LFB)

 

Samen Sterker is een LFB training voor ervaringsdeskundigen in opleiding en hun coaches. Door samen te worden opgeleid, word je én Samen Sterker maar leer je ook veel van elkaar. Dat zijn allemaal belangrijke onderdelen om goed te kunnen samenwerken als ervaringsdeskundige en coach.

‘Samen sterker’ (LFB)

‘Defiant lives’ (GRIP vzw)

 

GRIP vzw zal aanwezig zijn op de ONTmoetingsdag. We vertonen er de film “Defiant Lives”. De film gaat over de strijd voor mensenrechten van personen met een beperking. We zullen kijken naar de strijd in de Verenigde Staten van Amerika, Verenigd Koninkrijk én Australië. Hoe hebben mensen bepaalde veranderingen in gang gezet? Die beelden nemen we als inspiratiebron om na denken over ons leven hier in Vlaanderen.
Deze film bewijst dat strijden voor gelijke rechten zinvol is.

Gelijke Rechten voor Iedere Persoon met een handicap (GRIP)
Toegankelijkheid